Do góry

Desery Przepis na:

Nadziewane jajka

Nadziewane jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Nadziewane jajka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzybki namocz i ugotuj w tej samej wodzie. Ostudź i drobno posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj prawdziwki. Smaż razem przez kilka minut.

  2. Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą, ostudź. Ostrym nożem przekrój na połówki. Ostrożnie wyjmij łyżeczką białko i żółtko, uważając, aby nie uszkodzić skorupek. Posiekaj natkę oraz żółtka i białka jajek. Wymieszaj z grzybami i cebulą, przypraw i połącz z natką.

  3. Przygotowanym farszem napełnij połówki skorupek. Bułkę wsyp na płaski talerz. Lekko dociśnij do niej połówki jajek tak, aby bułka równomiernie pokryła nadzienie.

  4. Na patelni rozgrzej olej. Jajka ułóż farszem do dołu i smaż na złoty kolor. Przed podaniem udekoruj koperkiem i sałatą.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń