Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane kalarepki"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 223
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 223
Składniki
Kalarepki dokładnie umyj. Zetnij czapeczki i wydrąż środki. Włóż je na 15 minut do posolonego wrzątku. Ugotowany ryż wymieszaj z mięsem, roztartym czosnkiem, koncentratem, musztardą i natką.
Przypraw solą i pieprzem. Kalarepki napełnij farszem i poukładaj je w naczyniu żaroodpornym. W rondlu stop masło, oprósz mąką. Mieszając, wlej bulion, śmietanę oraz 1/2 szklanki wody. Zagotuj. Sos wlej do naczynia z kalarepkami. Zapiekaj w piekarniku w temp. 140 °C przez 40 minut.Źródło: Na żywo