Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka cytrynyowa -pyszna, lekka jak chmurka i zawsze się udaje. Trzeba tylko cierpliwie dodawać składniki po koleji i nei za szybko.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 220
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 166
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 220
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 166
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier ( po łyżce) ubijając cały czas. Potem dodawać żółtka cały czas miksując masę - stopniowo, po jednym. Następnie wąskim strumieniem dodać olej, cały czas miksując. Na koniec dodać skórkę cytryny i sok - wymieszać. Odstawić mikser i za pomocą łyżki dodawać do piany mąkę, po jednej łyżce, delikatnie mieszając całość.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę do pieczenia babki nasmarować tłuszczem, wylać masę i piec 50 minut. Można też piec w podłużnych blaszkach ( takich pasztetowych).