Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Niebiański tort bezowy"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 476
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 476
Składniki
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nim 2 duże serca. Włącz piekarnik i nagrzej go do 150°C.
Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli oraz octu. Ubijając, syp porcjami cukier puder. Wsyp barwnik spożywczy, wymieszaj.
Wyłóż masę na narysowane serca. Piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 100°C i trzymaj jeszcze pół godziny.
Ubij śmietanę z cukrem i śmietan-fiksem. Rozłóż krem na bezowych sercach.
Gotowy tort udekoruj dowolnymi owocami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 400 kcal.Źródło: Kurier TV