Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Odwrócony placek z pomarańczami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 1,20 zł
Wartość odżywcza porcji 630 kcal. Białko 4 g/Tłuszcz 4 g/Węglowodany 25 g
Pomarańcze obieramy ze skórki i pozbywamy się białej błony. Następnie owoce kroimy w średniej grubości plastry.
Z wanilii wyjmujemy miąższ. Pomarańczową marmoladę podgrzewamy na żeliwnej patelni lub w okrągłym żaroodpornym naczyniu z kilkoma łyżkami wody, dodajemy miąższ wanilii, mieszamy. Potem układamy plasterki pomarańczy, chwilę dusimy i na koniec posypujemy połową mielonych migdałów. Studzimy.
Jaja ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, 25 g mielonych migdałów, mleko i delikatnie mieszamy.
Plastry pomarańczy na patelni lub w naczyniu zalewamy ciastem i pieczemy 20 minut w 200oC. Placek przekładamy na talerz do góry nogami, by pomarańcze znalazły się na wierzchu.Źródło: Rewia