Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki faszerowane"
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Ogórki obierz, pokrój w grube cząstki, wydrąż. Gotuj w wywarze 8-10 minut. Wyjmij.
Cebulę i czosnek posiekaj. Obraną marchew i seler pokrój. Na 2 łyżkach masła podsmaż cebulę i czosnek, dodaj warzywa, curry i pszenicę. Smaż ok. 2 min. Wymieszaj z rodzynkami i zalej mlekiem. Gotuj ok. 10 min. Napełnij ogórki i piecz 15 min w 175 st. C. Natychmiast podawaj.
Czas przygotowania: 45 minut 330 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień