Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki faszerowane ryżem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 763
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 763
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie (1 i 1/2 szklanki). Na rozgrzanym maśle zeszklić połowę cebuli, dodać tymianek, chwilę podsmażyć i zalać śmietanką, doprawić solą i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje, zestawić z ognia.
Ogórki przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżeczką pestki, gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić resztę posiekanej cebuli, dodać pokrojone warzywa, chwilę smażyć, doprawić do smaku.
Połączyć z gorącym ryżem, dodać ser, nadziewać ogórki. Podawać z przygotowanym sosem ziołowym, posypać natką pietruszki.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium