Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki z serkiem orzechowym"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 18
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 389
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 38
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 18
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 389
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 38
Składniki
Ogórki częściowo obierz ze skórki, by powstały dekoracyjne paski. Każdy z ogórków potnij na 4 kawałki. Wydrąż ich środki, pozostawiając cienką warstwę miąższu na spodzie. Wydrążone ogórki oprósz solą. Postaw na kratce kuchennej otworami ku dołowi i odstaw na około 10 minut, aby puściły sok.
Orzeszki zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, wystudź. Serek połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Odłóż trochę orzeszków, resztę posiekaj, dodaj do serka. Przypraw go solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Farszem napełnij wydrążone ogórki. Plasterki szynki potnij, zwiń je i udekoruj faszerowane ogórki. Posyp odłożonymi orzeszkami. Udekoruj, np. rzeżuchą.Źródło: Tina