Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 108
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 108
Składniki
1/2 szklanki mąki zastąp zmielonymi orzechami laskowymi albo migdałami. Zagnieć porcję ciasta podstawowego. Foremkami w kształcie ludzików wytnij ciastka i upiecz je. Odłóż do wystudzenia.
Przygotuj kolorowe lukry, polewy czekoladowe oraz posypki do zdobienia smakołyków. Lukry albo polewy przełóż do szprycy cukierniczej z małym otworkiem (ew. torebki foliowej z odciętym rogiem). Dzięki temu dziecko będzie mogło łatwo wyciskać cienkie paseczki i rysować na ciastkach noski czy kubraczki ludzików. Nim lukry zastygną, maluch może ozdobić pierniczki cukierkami – cukrowe perełki sprawdzą się jako guziki, a większe groszki – jako oczy albo pompon do czapeczki.
Jedna sztuka zawiera: 170 kcalŹródło: Tina