Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzeźwiający tort naleśnikowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Ubij mikserem ricottę, cukier i skórkę cytrynową na gładką masę.
Zmiksuj miąższ trzech maracui (lub kiwi) z dżemem cytrynowym.
Przytnij naleśniki tak, aby miały średnicę 20 cm. Układaj jeden na drugim, smarując je na zmianę – raz masą z ricotty, raz dżemem z owocami. Na wierzchu powinna być masa serowa. Wstaw tort do lodówki i wyjmij tuż przed podaniem.
Udekoruj wierzch świeżymi malinami, pokrojonymi orzechami i miąższem czwartego owocu.
Naleśniki możesz usmażyć nawet dzień wcześniej. Trzeba je tylko owinąć folią, aby nie obeschły, i włożyć do lodówki. Dzięki temu zrobisz tort jeszcze szybciej.Źródło: Olivia