Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Otrębowe racuchy z rabarbarem"
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2111
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 159
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 551
Szybka i smaczna
Odsłon: 9150
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 147
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2111
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 159
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 551
Szybka i smaczna
Odsłon: 9150
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 147
Składniki
35 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 5-6 porcji
Rabarbar myję i kroję. Mleko lekko podgrzewam, dodaję drożdże, cukier i dwie łyżki mąki.Mieszam i na kilka min zostawiam w cieple.
Do podrośniętych drożdży dodaję pozostałe ciasta i mieszam mikserem. Dodaję rabarbar i odstawiam, by ciasto podrosło.
Rozgrzewam 2-3 łyżki oleju i smażę racuszki na złoty kolor z obu stron. Osączam je na papierowym ręczniku. Posypuję cukrem pudrem.
Teresa Skotnicka z GozdowaŹródło: Kobieta i życie