Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne tiramisu na Dzień Kobiet :)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 506
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1359
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 506
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1359
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Połowę rozmrożonych owoców włóż do miski, polej sokiem z cytryny, posyp 2 łyżeczkami cukru i odstaw na 20 minut. Następnie połącz z resztą owoców i zmiksuj. Mascarpone wymieszaj z żółtkami oraz pozostałym cukrem. Biszkopty zanurzaj pojedynczo w zmiksowanych owocach i układaj jeden przy drugim w płaskim, szklanym naczyniu. Kiedy przykryją całe dno, nałóż na nie warstwę owoców oraz warstwę mascarpone. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
SMACZNEGO !!!