Do góry

Desery Przepis na:

Owocowy deser w pucharkach

Owocowy deser w pucharkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Owocowy deser w pucharkach"

Składniki

  • 15 dag suszonych moreli
  • 10 dag mig dałów
  • imbir
  • miód
  • cynamon
  • 500 ml soku pomarańczowego
  • cytryna
  • 1 czerwone jabłko
  • 2 kiwi
  • 1 banan
  • pół różowego grejpfruta
  • winogrona
  • 2 pomarańcze
  • około 10 kulek winogronowych
  • mięta lub melisa do ozdoby
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Morele pokrój. Dodaj migdały, po szczypcie imbiru i cynamonu oraz łyżkę miodu, wymieszaj. Zalej sokiem pomarańczowym. Odstaw do lodówki do następnego dnia. Pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrój na kawałki, obrany banan w plasterki. Owoce skrop sokiem z cytryny.

  2. Kiwi obierz, pokrój. Pozostałe cytrusy po dziel na cząstki. Prze- krój na połówki kilka winogron. Wszystkie przygotowane owoce wymieszaj z morelami i migdałami z sokiem. Rozłóż do pucharków.

  3. Czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń