Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owsiane ciastka z bakaliami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Składniki
Masło rozpuść w rondelku, lekko wystudź. Orzechy posiekaj. Do naczynia wsyp płatki, mąkę, rodzynki, orzechy, proszek do pieczenia, cukier i sól, wymieszaj. Zalej rozpuszczonym masłem, dodaj jajka, wyrób ciasto ręką.
Z ciasta formuj kulki większe od orzecha włoskiego. Układaj na papierze do pieczenia, spłaszczaj je łyżką na grubość centymetra. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień