Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki lukrowane"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę wymieszaj z suchymi drożdżami, cukrem i solą. Dodaj jajko, żółtko, mleko, masło i likier.
Zagnieć ciasto, posyp je mąką i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Następnie ulep pączki, obtocz w mące i zostaw na kolejną godzinę, by podwoiły swą objętość.
Olej rozgrzej powoli, aż osiągnie temperaturę 175°C (nie może być za gorący, bo ciastka się spalą). Zanurz je w oleju i smaż 2 minuty.
Gorące pączki nadziej marmoladą przy pomocy szprycy. Polej je lukrem i posyp skórką pomarańczową.Źródło: Kurier TV