Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki wiedeńskie"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4586
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418024
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4586
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418024
Składniki
Wodę wlej do garnka, zagotuj z solą i masłem. Garnek zdejmij z ognia, wsyp obie mąki, wymieszaj. Postaw na ogniu, mieszaj, aż masa będzie gęsta. Ciasto zdejmij z ognia, wbijaj po jednym jajku i miksuj. Następne jajko dodawaj wtedy, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą. Ciasto wystudź, dodaj proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Za pomocą szprycy wyciskaj okrągłe obwarzanki. Rozgrzej tłuszcz, wrzucaj obwarzanki. Smaż z obu stron. Usmażone pączki wyjmij i osącz z tłuszczu.
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Bogumiły Bybkowskiej.</strong>Źródło: Dobry Tydzień