Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki wiedeńskie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12440
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13384
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5660
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12440
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13384
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5660
Składniki
Wodę wlej do garnka, zagotuj z solą i masłem. Garnek zdejmij z ognia, wsyp obie mąki, wymieszaj. Postaw na ogniu, mieszaj, aż masa będzie gęsta. Ciasto zdejmij z ognia, wbijaj po jednym jajku i miksuj. Następne jajko dodawaj wtedy, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą. Ciasto wystudź, dodaj proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Za pomocą szprycy wyciskaj okrągłe obwarzanki. Rozgrzej tłuszcz, wrzucaj obwarzanki. Smaż z obu stron. Usmażone pączki wyjmij i osącz z tłuszczu.
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Bogumiły Bybkowskiej.</strong>Źródło: Dobry Tydzień