Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki wiedeńskie"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Składniki
Wodę wlej do garnka, zagotuj z solą i masłem. Garnek zdejmij z ognia, wsyp obie mąki, wymieszaj. Postaw na ogniu, mieszaj, aż masa będzie gęsta. Ciasto zdejmij z ognia, wbijaj po jednym jajku i miksuj. Następne jajko dodawaj wtedy, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą. Ciasto wystudź, dodaj proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Za pomocą szprycy wyciskaj okrągłe obwarzanki. Rozgrzej tłuszcz, wrzucaj obwarzanki. Smaż z obu stron. Usmażone pączki wyjmij i osącz z tłuszczu.
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Bogumiły Bybkowskiej.</strong>Źródło: Dobry Tydzień