Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki wiedeńskie z lukrem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę przesiej. Do garnka wlej wodę, zagotuj, dodaj masło i szczyptę soli. Podgrzewając na małym ogniu, dodaj całą mąkę. Energicznie mieszaj i ucieraj ciasto, aż zacznie odchodzić od ścianek garnka. Odstaw do wystudzenia.
Do ciasta wbijaj po jednym jajku, miksuj. Masę przełóż do szprycy z karbowaną końcówką. Na papier do pieczenia wyciskaj ciasto, rysując nim kółka lub świderki. Rób między nimi odstępy.
W garnku rozgrzej mocno olej. Pączki wrzucaj na gorący olej, smaż na rumiano. Odkładaj je na papierowy ręcznik, by osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień