Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki z bitą śmietaną"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6351
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6351
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej .
Mleko podgrzej. Drożdże rozpuść w 1/4 szklanki ciepłego mleka. Dodaj łyżeczkę cukru i 2 łyżki mąki, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
Masło stop, ostudź. Mąkę wymieszaj z cukrem i szczyptą soli. Dodaj drożdżowy zaczyn, jajko i mleko, wyrób. Wlej masło, dokładnie wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Z ciasta uformuj kulki, lekko spłaszcz. Ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia formie. Piecz 20 min w 170°C. Ostudź.
Bitą śmietanę i zagęstnik przygotuj z mlekiem według instrukcji na opakowaniach. Pączki przekrój na pół, napełnij śmietaną. Udekoruj przygotowaną według przepisu polewą czekoladową i posyp startą czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie