Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pączki z kremem czekoladowo-orzechowym"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżeczką mąki i łyżeczką cukru. Dodaj do ciepłego mleka, wymieszaj i dosyp tyle mąki, by powstał gęsty zaczyn. Odstaw na 15 min.
Pozostałą mąkę wsyp do miski. Dodaj resztę cukru, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko i żółtka, dolej spirytus oraz zaczyn. Wyrób ciasto, pod koniec dodając masło. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto, szklanką wytnij krążki. Na połowie połóż porcje kremu. Przykryj pozostałymi krążkami i zlep brzegi. Pączki smaż w oleju na złoto. Część udekoruj cukrem pudrem, część lukrem.Źródło: Naj