Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pączusie serowe"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Składniki
Mąkę przesiej przez sito, wymieszaj z sodą i solą. Jajka roztrzep z cukrem białym i waniliowym.
Do jajek dodaj ser, śmietanę, wódkę i wymieszaj. Dosyp mąkę i zagnieć. Ciasto będzie się bardzo kleiło, ale nie dosypuj więcej mąki. Odstaw na pół godziny.
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wilgotnymi dłońmi ulep z masy serowej drobne kulki.
Podsmaż pączki na rumiano. Powinny być dobre po około 3-4 minutach.
Wyjmij je na papierowe ręczniki, aby osączyć nadmiar tłuszczu.
Gotowe oprósz przez sito cukrem pudrem.
Poczekaj, aż ostygną i włóż je do papierowej torby. Zachowają świeżość na dłużej.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax