Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pączusie z kremem czekoladowym"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 291
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 291
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku. Mąkę wsyp do miski. Dodaj cukier i masło. Wlej spirytus oraz mleko z drożdżami. Zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je ściereczką. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia i znowu je zagnieć.
Z ciasta odrywaj niewielkie porcje. Uformuj z nich placuszki. Na każdy nałóż porcję kremu. Placuszki zlep. Uformuj kuleczki. Ułóż je na stolnicy oprószonej mąką. Odstaw na ok. 20 minut, aby ciastka ponownie wyrosły.
Potem rozgrzej olej w garnku o grubym dnie. Partiami wkładaj pączusie. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina