Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pagórki z rodzynkami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Z białek ubijamy sztywną pianę, dodając cukier i po jednym żółtku. Obydwie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia, porcjami dodajemy do masy jajecznej. Na koniec do ciasta wlewamy 3 łyżki gorącej wody, mieszając delikatnie.
Ciasto wylewamy na natłuszczoną i oprószoną bułką tartą blachę i na 35-40 minut wstawiamy do wcześniej nagrzanego do 180oC piekarnika. Upieczony biszkopt przez kilka minut pozostawiamy w wyłączonym piecyku, po czym studzimy i wykładamy na deseczkę.
Stopioną, schłodzoną czekoladę łączymy ze śmietaną kremówką. Biszkopty moczymy w wódce wymieszanej z przegotowaną wodą i układamy na cieście. Ciasto polewamy czekoladową polewą, a każdy pagórek dekorujemy rodzynkami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 308 kcal Białko 10 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 66 gŹródło: Rewia