Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paluszki z mąki kukurydzianej"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34409
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 168
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34409
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 168
Składniki
Zagotuj wodę. Dodaj łyżeczkę przyprawy warzywnej (np. vegety). Wsyp kaszę i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Przelej masę na blachę do piekarnika, tak by tworzyła dość grubą warstwę, i zostaw do ostygnięcia.
Gdy stężeje, potnij na prostokąty, szerokości i długości standardowych paluszków rybnych. Możesz też wyciąć dowolne inne kształty foremkami do ciasteczek.
Paluszki obtaczaj w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Podawaj z sałatką z pomidorów i cebuli, posypane tartym serem.
Czas przygotowania: 30 minut (bez tężenia) Poziom: średniŹródło: TV14