Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana mięsem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 95
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 423
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 95
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 423
Składniki
Porcja: 380 kcal.
ok. 50 minut.
Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso mielone. Mieszając, smażyć je, aż się zrumieni. Wtedy dołożyć odciśniętą kapustę. Masę przyprawić na pikantnie solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Natkę opłukać, osuszyć, oderwać listki. Posiekać je i dodać do mięsnej masy. Dobrze wymieszać.
Papryki umyć, ściąć wierzchy, oczyścić z pestek. Mięsny farsz nałożyć do strąków. Nafaszerowane papryki ustawić w żaroodpornej formie. Przykryć odciętymi wierzchami. Podlać bulionem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec przez 30 minut. Pod koniec papryki można przykryć kawałkiem folii aluminiowej, by nie przyrumieniły się zbytnio.
Gotowe papryki wyjąć z formy. Sos z dna naczynia przelać przez sitko do garnka. Wymieszać ze śmietaną. Zagęścić sosem pieczeniowym albo zasmażką. Zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Polać nim gotowe papryki. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Jako dodatek można serwować purée ziemniaczane.Źródło: Życie na gorąco