Do góry

Desery Przepis na:

Papryka mexicana

Papryka mexicana

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Papryka mexicana"

Składniki

  • 4 czerwone papryki
  • mała cebula
  • 3/4 szklanki pęczaku
  • 10 dag małych pieczarek
  • puszka czerwonej fasoli
  • sól kamienna
  • pieprz czarny
  • ostra papryka w proszku
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 10 dag startego sera żółtego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę umyj, przetnij na pół i wydrąż gniazda nasienne. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju razem z pieczarkami. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z ziołami oraz papryką w proszku.

  2. Pęczak przepłucz i przelej na sicie. Ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie połącz go z usmażonymi składnikami, fasolą oraz posiekaną natką pietruszki.

  3. Nadziej farszem paprykę, a wierzch posyp serem.

  4. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200 C i piecz 15 minut. Udekoruj natką.

  5. 45 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Papryka mexicana

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń