Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka pieczona"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2265
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 261
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1609
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2265
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 261
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1609
Składniki
Papryki przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazda nasienne.
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do czasu, aż się przyrumieni. Wtedy dołóż drobno pokrojone czarne oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Przecier pomidorowy wymieszaj z solą, pieprzem, cukrem i chili. Zalej nim na patelni i zagotuj.
Nałóż przygotowany farsz do połówek papryki i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.
Czas: 90 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV