Do góry

Desery Przepis na:

Papryka z mozarellą, pieczarkami i bazylią

Papryka z mozarellą, pieczarkami i bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Papryka z mozarellą, pieczarkami i bazylią"

Składniki

  • 4 większe czerwone papryki
  • 20 dag mozarelli
  • 30 dag pieczarek. Dodatki i przyprawy: cebula
  • duży ząbek czosnku
  • żółta papryka
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 gałązki bazylii
  • oliwa do smażenia i wysmarowania naczynia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 45 minut • Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis dla 4 osób

  2. Papryki umyj, osusz. Czerwone odkrój od strony ogonka na wysokości 3/4. Usuń gniazda nasienne. Wnętrza lekko oprósz solą i pieprzem. Ścięte wierzchołki pokrój w kostkę, a żółtą oczyszczoną paprykę całą pokrój w kostkę.

  3. Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na maśle z oliwą. Dodaj pokrojone pieczarki, żółtą i czerwoną paprykę i na dużym ogniu smaż dwie minuty. Dołóż pokrojoną w kostkę mozarellę, porwane listki bazylii i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  4. Napełnij papryki przygotowanym farszem i ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj ok. 20 minut. Ozdób listkami bazylii.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń