Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryki faszerowane kuskusem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 257
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36265
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 257
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36265
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Składniki
Rodzynki zalej ciepłą wodą i odstaw, żeby nasiąkły. Na głębokiej patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy. Zeszklij posiekany drobno czosnek i cebulę. Dodaj osączone rodzynki, pokrojone drobno pieczarki i pomidory. Dopraw i podgrzewaj, aż płyn się zredukuje.
Do miski wsyp kuskus i zalej go bulionem. Przykryj i odstaw na 10 minut, żeby wchłonął płyn. Zmieszaj kuskus z warzywami.
Papryki przetnij na pół i dokładnie je oczyść. Delikatnie obsmaż. Napełnij farszem i ułóż w garnku z rozgrzaną resztą oliwy. Podlej wodą i duś 30 minut.Źródło: Takie jest życie