Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki faszerowane serem feta"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 6
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 6
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Składniki
Strąki papryki umyj, osusz i przekrój na pół. Następnie dokładnie usuń pestki. Obierz cebulę i pokrój ją w cienkie plasterki.
Pomidora zalej wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w drobną kostkę. Cukinię umyj, osusz i również pokrój.
Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Czosnek wymieszaj z oliwą. Połówki papryk posmaruj czosnkową oliwą. Do środka włóż plasterki obranej cebuli i posyp kawałkami fety.
Na nich ułóż pokrojone w drobną kostkę pomidorki oraz cukinię. Wierzch posyp drobno posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Na koniec całość skrop resztą oliwy i dopraw solą i pieprzem.
Każdą połówkę papryki zawiń w folię aluminiową i ułóż na ruszcie. Piecz 20 minut. Zamiast fety, możesz użyć innych rodzajów sera o wyrazistym smaku.Źródło: Na żywo