Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki nadziane kaszą kuskus"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 87
Składniki
Papryki umyj i przekrój wzdłuż na pół, usuń pesteczki. Kuskus zalej gorącym bulionem (według instrukcji na opakowaniu). Dolej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj odsączone, pokrojone suszone pomidory i pomidor surowy.
Na patelni na oleju podsmaż posiekane cebulki i czosnek. Dodaj do kaszy kuskus i wymieszaj. Dopraw farsz solą, pieprzem, oregano, i napełnij nim przekrojone, skropione olejem papryki.
Nadziane warzywa ułóż na blaszce lub w brytfance natłuszczonej olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C (termoobieg). Piecz ok. 20 minut. Po 10 minutach pieczenia posyp startym parmezanem i piecz kolejne 10 minut.Źródło: Świat kobiety