Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryki z kuskusem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Zdejmij z ognia. Wkrusz kostkę bulionową. Mieszaj, aż się rozpuści. Do bulionu wsyp kuskus, zamieszaj i odstaw, aby kaszka spęczniała. Pomidory i oliwki osącz z zalewy.
Papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne. Strąki oczyść z białych błonek, umyj i wytrzyj do sucha. Oliwki i pomidory pokrój na kawałeczki. Miętę opłucz, otrzep z wody, kilka listków odłóż, a resztę posiekaj.
Fetę pokrój w kosteczkę, wymieszaj z kaszką, oliwkami, pomidorami oraz miętą. Przypraw solą i pieprzem. Wydrążone papryki napełnij farszem. Zapiekaj 35 minut w 180 st. Udekoruj resztą mięty.Źródło: Tina