Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki z nadzieniem"
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle w rondlu. Dodaj opłukaną soczewicę, podsmaż. Wsyp ryż, wlej bulion (powinien zakryć ). Gotuj, aż ryż wchłonie bulion.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój, podduś z łyżką wody. Pół mozzarelli zetrzyj na tarce, posyp pomidory, przypraw.
Zetnij wierzchy papryk, oczyść. Papryki napełnij farszem, ułóż w formie, podlej wodą lub bulionem. Piecz ok. 35 minut w 200°C. Przykryj plastrami pozostałej mozzarelli. Zapiekaj 10 minut.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie