Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryki z nadzieniem pieczarkowym"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23534
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 257
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23534
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 257
Składniki
Oczyszczoną kaszę opłucz zimną wodą. Włóż do garnka, zalej 2 szklankami wody z rozpuszczoną kostką bulionu. Gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Ostudź.
Pokrój drobno pieczarki oraz cebulę, usmaż na 2 łyżkach oliwy. Papryki przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych i posmaruj w środku resztą oliwy.
Wymieszaj kaszę z pieczarkami i cebulą, dopraw solą i pieprzem. Napełnij połówki papryk. Piecz 15 minut w 180 st. C. Wyjmij, przykryj plasterkami sera, piecz jeszcze 10 minut.
RADA: Plasterki żółtego sera zastąp pokruszonym serem pleśniowym – nadziewane papryki będą pikantniejsze.Źródło: Olivia