Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pascha czekoladowo-śmietankowa"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10937
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2635
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10937
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2635
Składniki
Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Kakao wymieszaj z niewielką ilością wrzątku. Cukier puder, żółtka i masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj twaróg i kremówkę, wlej likier, połącz. Masę podziel na pół. Do jednej dodaj cukier waniliowy, do drugiej stopioną czekoladę i zaparzone kakao. Salaterkę wyłóż zwilżoną gazą.
Napełnij serkiem waniliowym, na wierzchu ułóż czekoladowy. Delikatnie uderz o blat stołu, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i by masa się równo ułożyła. Wstaw na 12 godzin do lodówki. Paschę delikatnie wyjmij na talerz, usuń gazę. Udekoruj kandyzowanymi ananasami lub innymi owocami.Źródło: Chwila dla Ciebie