Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pascha w trzech kolorach"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 1,70 zł
Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie (ok. pół szklanki). Delikatnie studzimy (powinna być letnia). Kakao zaparzamy w niewielkiej ilości wody, wlewając ją stopniowo, aby masa była gładka, bez grudek. Tabliczkę czekolady ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Stopniowo dodajemy cukier puder i zmielony ser, delikatnie mieszamy. Następnie wlewamy zaparzone kakao. Gdy dokładnie połączy się z masą, wlewamy letnią żelatynę. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wsypujemy startą czekoladę i mieszamy.
Masę wylewamy do formy wyłożonej zwilżoną gazą. Na wierzchu układamy herbatniki – będą stanowić spód paschy. Deser odstawiamy na mniej więcej 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy paschę z formy i dekorujemy polewą czekoladową.Źródło: Rewia