Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pascha wielkanocna"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 106
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 106
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Twaróg dokładnie zmiel przez maszynkę i przetrzyj przez sitko. Posiekaj daktyle, migdały, rodzynki i figi. Pokrój skórkę kandyzowaną. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i wanilinowym. Ciągle ucierając, dodawaj powoli śmietanę.
Miskę z masą wstaw do większego naczynia z wrzątkiem. Ubijaj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z kuchenki, wymieszaj z masłem, twarogiem i bakaliami.
Gotową porcję wyłóż do wysokiego naczynia. Formę odwróć, przełóż na talerz i wstaw na noc do lodówki.
Przed podaniem udekoruj owocami.Źródło: Kurier TV