Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pastelowe muffinki"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 173
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 173
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
Mąkę przesiej do miski, wsyp cukier oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wbij całe jajka, wlej 150 ml kremówki, zmiksuj.
Masło rozpuść, przestudź, dodaj do ciasta, jeszcze chwilę miksuj razem. Truskawki oczyść, opłucz i osusz, pozbaw szypułek. Połowę pokrój na kawałki, dodaj do ciasta, wymieszaj. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami (ewentualnie posmaruj olejem i wysp bułką tartą).
Przygotowanym ciastem napełnij foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni. Piecz 20 minut. Wyjmij, pozostaw do ostudzenia.
Resztę kremówki ubij na sztywno. Pozostałe truskawki zmiksuj, przetrzyj przez sito, połącz z kremówką. Masę przełóż do szprycy. Udekoruj muffiny. Posyp cukrowymi ozdobami.
Czas ok. 40 min; porcja – 240 kcal, cena 1,50 zł.
Przechowywane w lodówce truskawki wyjmij przynajmniej godzinę przed podaniem na stół. Dopiero w pokojowej temperaturze nabiorą pełnego aromatu i smaku.Źródło: Świat kobiety