Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki z kapustą"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2659
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 337
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 216
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2659
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 337
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 216
Składniki
Farsz: kapustę ugotuj z liściem laurowym, jałowcem, śliwkami i żurawiną. Odciśnij, ostudź. Pieczarki i cebule pokrój, zeszklij na oleju. Zmiel z kapustą. Dodaj jajko i trochę bułki tartej, wyrób. Przypraw.
Ciasto: przesianą mąkę wymieszaj ze szczyptą soli i gałką muszkatołową. Dodaj margarynę, posiekaj. Drożdże wymieszaj ze śmietaną, dodaj do mąki, dodaj jedno jajko i żółtka, wyrób.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, ułóż farsz, zlep. Paszteciki posmaruj jajkiem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie