Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 818
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 431
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 818
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 431
Składniki
Grzyby mocz pół godziny, ugotuj. W garnku zagotuj wodę z marchewką, zielem angielskim i liściem laurowym, włóż boczek, gotuj do miękkości. Cebulę pokrój w drobną kostkę, smaż z wątróbką i czosnkiem na rozgrzanym oleju. Soczewicę zalej trzema szklankami wody, posól, gotuj kwadrans. Orzechy posiekaj drobno.
Posiekaj drobno boczek, wątróbkę, soczewicę, grzyby, marchewki i orzechy. Masę przypraw majerankiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem, dodaj jajka i mąkę. Wymieszaj. Formę wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą, włóż masę, wyrównaj, piecz w 180°C przez godzinę.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień