Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet drobiowy z koniakiem"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 178
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1061
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 58
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 178
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1061
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 58
Składniki
Podudzia z kurczaka i udziec z indyka umyj. Marchewkę i pietruszkę oczyść. Mięso i warzywa włóż do garnka. Zalej wodą. Dodaj 1 płaską łyżeczkę soli. Gotuj pod przykryciem do miękkości ok. 90 minut.
Wątróbki oczyść, umyj. Cebule obierz, pokrój. Smaż z wątróbkami 4 min na oleju. Ugotowane mięso oddziel od skóry i kości. Foremkę wyłóż plasterkami słoniny, tak by końce wystawały poza brzegi foremki.
Mięso zmiel 3 razy wraz z wątróbkami. Wbij jajka. Wlej śmietanę i koniak. Dodaj sól, pieprz imbir i gałkę. Wymieszaj. Masę nałóż do foremki. Przykryj wystającymi kawałkami słoniny. Piecz 70 min w 180oC. Ozdób.Źródło: Naj