Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet serowo-cebulowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Rozwałkuj ciasto na cienki placek. Wyłóż nim formę na tartę. Odstaw.
Gotuj drobno posiekaną cebulę z ziołami 5 minut, po czym dokładnie odsącz z wody. Osuszone zioła też drobno posiekaj. Obtocz rodzynki w mące – dzięki temu nie opadną na dno pasztetu.
Roztrzep w misce całe jajka. Wrzuć do nich cebulę, zioła, rodzynki, starty ser, łyżkę roztopionego masła, szafran, sól. Wymieszaj dokładnie całość i wylej nadzienie na przygotowany spód ciasta.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175 st. C i piecz całość przez 30-45 minut lub do momentu, gdy ciasto nabierze brązowego koloru. Podawaj placek jeszcze gorący.Źródło: Olivia