Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z selera"
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 817
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 817
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Składniki
Porcje 6 90 min Cena 1,20 zł Kalorie 270 kcal
Obierz selery i cebule, zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach. Rozpuść margarynę i duś warzywa 5 minut. Kiedy ostygną, wsyp otręby, wlej żółtka i zmiksuj. Przypraw masę.
Ubij białka na sztywno, wymieszaj. Włóż masę do formy, posyp orzechami. Piecz ok. godziny w temp. 160°C.
Przepis przysłała Irena Wolniewicz z Żyrardowa</strong>Źródło: Takie jest życie