Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Penne z klopsikami po 2. roku"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Cebulę obierz, opłucz i drobno posiekaj.
Do mielonego mięsa dodaj pokrojoną cebulę oraz jajko i dokładnie wymieszaj masę.
Z mięsa uformuj kuleczki i przez ok. 20 min duś je w wodzie.
Przecier wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Zalej nim kuleczki z mięsa.
Makaron ugotuj w dużej ilości wody i odcedź.
Polej kluski sosem z mięsem i posyp tartym serem.