Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z kremem cytrynowym z dodatkiem brzoskwiń.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 83
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 83
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać szklankę cukru i ubić, dodać żółtka i ubić, dodać budynie, proszek, mąkę i ubić. Na koniec dodać kakao, wymieszać, wylać na blachę (duża blacha). Piec ok 35 min. Po wystygnięciu ciasto przekroić na pół.
Krem: brzoskwinie odcedzić i pokroić w kostkę. sok uzupełnić wodą do 1 litra i ugotować na nim budynie. Zdjąć z ognia i wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Margarynę utrzeć z żółtkami i dodawać po 1 łyżce przestudzonej masy (masa musi być jeszcze ciepła, inaczej się zetnie). odłożyć 5 łyżek masy. do reszty dodać brzoskwinie i wymieszać. Masą przełożyć biszkopt. Odłożoną masą posmarować wierzch i ozdobić startą czekoladą.