Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 224
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34793
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 224
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34793
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Temperatura pieczenia 170°C. Forma o śr. 23 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dynię na spód zmiksować na gładko, osączyć na sitku. Mąkę przesiać z cynamonem. Wymieszać z sodą. Miękką kostkę do pieczenia Kasia utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno wbić jajka. Porcjami wsypać sypkie . Dołożyć mus z dyni. Dobrze go wymieszać.
Ciasto rozsmarować na spodzie tortownicy o śr. 23 wyłożonej wcześniej pergaminem. Piec 30 minut w temp. 170 st. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku. Dobrze wystudzić. Dynię na piankę także zmiksować na gładko, osączyć. Dobrze schłodzone mleko ubić na puszystą piankę. Ciągle ubijając, małymi porcjami wlać galaretkę. Masę wymieszać z musem dyniowym.
Rozsmarować na wystudzonym spodzie czekoladowym. Ciasto wstawić do lodówki na noc. Przed podaniem udekorować rodzynkami w czekoladzie i np. skórką z pomarańczy.Źródło: Tina