Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 65
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Polecam.
Odsłon: 65
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij powoli dosypując z 10 dag cukru i cukier waniliowy. Pianę z białek połącz z żółtkami. Do masy jajecznej porcjami wsyp obie mąki i proszek. Ciasto przelej do 3 foremek wyłożonych pergaminem Piecz ok. 20 minut w temp. 175°C. Biszkopty wystudź. Każdy przekrój na 2 krążki.
Jagody opłucz, osącz. Odłóż ok. 20 dag owoców, resztę zmiksuj na gładko i ew. przetrzyj przez sitko. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw by spęczniała. Jogurt wymieszaj z 4 łyżkami cukru. Spęczniałą żelatynę rozpuść podgrzewając. Śmietanę ubij na sztywno. Ostrożnie wymieszaj z żelatyną oraz posłodzonym jogurtem. Dodaj 2/3 musu jagodowego. Przemieszaj.
Biszkoptowe krążki przełóż w foremkach tężejącym kremem jagodowym. Wstaw do lodówki na 6 godzin. Galaretkę rozpuść według przepisu podanego na opakowaniu. Wystudź i wymieszaj z resztą musu jagodowego. Wylej na wierzch torcików. Posyp odłożonymi jagodami. Pianki schładzaj jeszcze 2 godziny.Źródło: Naj