Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki faszerowane z wędzonym boczkiem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Pieczarki czyścimy, myjemy i osuszamy. Nóżki odcinamy. Cebulę obieramy i siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i szklimy na niej cebulę. Dodajemy pokrojone nóżki pieczarek, smażymy razem przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Boczek kroimy w kosteczkę, przesmażamy na suchej patelni. Mięso kurczaka kroimy na paseczki. Natkę płuczemy, drobno siekamy. Wszystkie mieszamy z przesmażonymi pieczarkami.
Kapelusze pieczarek smarujemy cienko olejem. Wnętrze faszerujemy przygotowanym farszem. Układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, najlepiej na aluminiowej tacce i pieczemy 15 do 20 minut.Źródło: Rewia