Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarkowa z łazankami po 3. roku"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 775
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 775
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Składniki
Włoszczyznę umyj, obierz, opłucz, a następnie ugotuj.
Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij je z wywaru. Ostudź, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i ponownie dodaj do wywaru.
Pieczarki obierz i umyj. Zetrzyj na drobnej tarce i ugotuj w małej ilości wody z dodatkiem masła.
Połącz oba wywary i zagotuj. Dodaj posiekany koperek i śmietanę.
Makaron łazanki ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Nałóż do głębokiego talerza i zalej zupą.Źródło: Mam dziecko