Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń cielęca z migdałami"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy, związujemy nicią kuchenną, by pieczeń nabrała ładnego kształtu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek. Zalewamy winem, dodajemy wszystkie przyprawy, krótko gotujemy. Zimną marynatą zalewamy mięso, przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Z osuszonej cielęciny zdejmujemy nić, mięso nacieramy najpierw solą i mielonym pieprzem, a po 15 minutach miodem wymieszanym z sokiem z cytryny.
Mięso nakłuwamy ostrym wąskim nożem. Szpikujemy migdałami bez skórki. Układamy w brytfannie. Skrapiamy stopionym masłem i na 15 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 225oC. Zmniejszamy temperaturę do 190oC i dopiekamy jeszcze 60 minut.
Wartość odżywcza jednej porcji: 425 kcal, Białko: 31,9 g, Tłuszcz: 48 g, Węglowodany: 27 g.
Czas przygotowania: 100 minut. Cena jednej porcji: około 5,30 złŹródło: Rewia