Do góry

Desery Przepis na:

Pieczona dynia z ziołami

Pieczona dynia z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 15

Sprawdzony przepis na "Pieczona dynia z ziołami"

Składniki

  • 1 nieduża dynia hokkaido
  • 5 łyżek oliwy
  • główka czosnku
  • tymianek, szałwia, bazylia lub oregano
  • sól gruboziarnista
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię umyj. Przekrój na pół, usuń pestki (te z dyni hokkaido są niejadalne). Pokrój dynię na plastry o grubości 1,5-2 cm.

  2. W miseczce wymieszaj oliwę, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła.

  3. Dynię włóż do miski, zalej marynatą i wymieszaj. Wyłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min do miękkości dyni. Podawaj z ryżem lub kaszami i sałatką ze świeżych warzyw.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń